#12 Far min var nissen jeg sjøl trodde på

Når jeg ser hvordan forventningen om jula bygger seg opp hos femåringen hjemme hos meg, husker jeg hvordan jeg hadde det. Det var så utrolig mange ting som skulle gjøres før vi kunne sette oss ned med gaver, kaker og julebrus. Huset skulle selvfølgelig vaskes, men det var unnagjort før julaften. Men på selve julaften fantes det nesten ikke grenser for hva som måtte gjennomføres før moroa begynte. Blomster, mange blomster, skulle leveres til forskjellige eldre tanter og grandtanter.Lys skulle tennes på gravlund. Vi skulle på gudstjeneste. Og så middagen . . .hvorfor i all verden kunne vi ikke spise ETTER gavene??

Nå er jeg voksen og har kommet til at ventinga er litt av sjarmen med jula. Så mine barn må vente like lenge som jeg ventet. Minst like lenge. Og det ser ut som de er like utålmodige som jeg var.

Vazelina Bil0pphøggers har en flott liten sang om bilkø, julefeiring i generasjoner og utålmodige barn. Og denne gangen legger jeg ved en bonus video. Det er en selvfølge å ta med originalversjonen med Vazelina. Men nederst i artikkelen finner du en sjarmerende coverversjon gjort av Totenbandet Humming People.

Hem att tel jul

Snart er det jul og vi ælle sitt å smiler
i møkkete grå biler med flæsk og julebrus.
For nå idag vil vi ælle sammen hem att,
for vi skal nå tilbake tel julepynte hus.

Kjører gjennom salt og snø
i flere kilometer kø.
Det pakker seg tel over Kløfta
en grusbil har velte i grøfta.

I dag er siste arbeidsdag
for oss kjører her i lag,
men je nærmer meg nå, snart vil je sjå
huset mitt heme der je kjem i frå.

Heme der står en kar
ytterst i gangen og venter på’n far.
Hu bessmor vil trøste’n, men hu har itt’no svar
på når han pappa kjem att, kjem att tel jul.

Hem att tel jul, pappaer i biler skal hem att tel jul . . . . .

Varme minner velter seg inn på meg
om jula heme slik som det var.
Da pakken var få, aua var blå, og far min var nissen je sjøl trodde på.

Nå sitt far min stiv og støl, i morra er je nisse sjøl
for en gutt som var fem år i mai,
som vi er så fryktelig glad i

Hem att tel jul, pappaer i biler skal hem att tel jul . . . . .

Bonusvideo:

5 comments

 1. Heidi Karethe

  Gleder meg til å gå hjem fra jobb i kveld og høre på denne! Humming People er kult 🙂

 2. Jarle

  Vi har fra ungene var veldig små….lagt oss noen fantstiske rutiner (synes vi)
  På julaften har vi middag……..kl 14.00
  Nissen kommer ca kl 16, og den tunge pinnekjøttmiddagen får lagt seg før kaker og godteri inntas sammen med spennende julegaver som kan beundres og lekes med i mange timer…og det er fremdeles julaften.
  Selv om ungene nå er større ( 8, 11, 13 ) så holder vi på dette – alle liker det og vil det))
  God Jul

 3. Jeg er fra gård, og hos var det aldri julemiddag og gaveåpning før fjøsstellet var over. Var vel LITT tidligere i fjøset denne dagen, men ikke så mye… Så det ble gjerne seint. Vi fikk en gave på dagtid, ofte noe mamma visste hva var, så vi kunne trøye tida med. Da jeg skulle lage tradisjon for egen familie, har vi vel holdt litt på dette, en gave på dagtid, og litt sein mat og gaveåpning…

 4. Tilbaketråkk: #12 – Å nei, for en gjeng « ab imo pectore

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: