#8 – Kaldest av alle

20111208-200842.jpg

Julebudskapet er som sterkest når det praktiseres for de svakeste av oss. Jeg tipper dere har skjønt det allerede – jeg er svak for budskapet om Guds sønn som ble menneske. Evangeliene er fulle av historier om Jesus som tok side for de svakeste. Ikke bare ved å snakke kjærlig om dem, men ved å menge seg med dem.

Det er en viss sjanse for at du enten leser eller hører juleevangeliet i løpet av denne jula. Sjansen er enda større for at årets eksponering til Skriften begrenser seg til nettopp det: å lese eller høre juleevangeliet. Men i år, i 2011 – året da vi mer enn på lenge har diskutert hvordan vi skal behandle hverandre i dette landet, foreslår jeg du fortsetter å lese. Legen og evangelisten Lukas forteller historien om Jesus’ oppvekst i løpet av er par korte kapitler. Da han kommer til starten av det som er historien om Jesus virke refererer Lukas til programerklæringen Jesus kom med:

‘….å forkynne et godt budskap for fattige ….. for å sette undertrykte fri’
Evangeliet etter Lukas, kap 4, vers 18

Og hvordan angrep han denne oppgaven? Han ble menneskelig. Som oss.

Ole Paus er kanskje Norges beste tekstforfatter. Teksten nedenfor beskriver et Jesusbarn som er blitt voksen og viser en flik av Guddom i mørket nederst på Karl Johan. Jeg tar ikke med noe video eller lydfil denne gangen. Teksten står seg godt aleine.

Sang fra en lys morgen

Idag morges så jeg ham. 
Han satt nede i Skippergata
med noen utvalgte lam 
fra beitemarken på plata.
Og lammende frøs og var kalde, 
og selv var han kaldest av alle. 

En grytidlig sammenkomst
for sjeler med sørgerenner.
Men mørket sprang frem som en blomst 
i skaperens kritthvite hender.
Og mørket tegnet hans merke 
i pannen på skaperverket.

Ole Paus

One comment

  1. Tilbaketråkk: #8 – Liv, lek og latter. « ab imo pectore

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: