#3 – Tenk på en venn

Foto: flickr.com/magh, (c) CC BY-NC 2.0 lisens

Desember er tid for julekalender på barne-tv. Hos oss koser vi oss med nesten hva som helst NRK sender i vår retning. Barna gleder seg, og til og med 16-åringen i huset blir med en halvtime i sofaen sammen ettåringen og femåringen for å se dramaet om Blåfjell.

Men vår absolutte favoritt er Jul i Svingen med Linus, Nure, Åsa og den fantastiske gjengen i Svingen. Helt vanlige voksne og barn som har helt vanlig problemer. Vel, nesten helt vanlige. Nures overbeskyttende mor er i overkant nevrotisk på sønnens vegne. Marwin er ikke noen gjennomsnittsfar – de færreste fedrene jeg kjenner hadde tatt sjansen på å levere en julekalender uten innhold i tre samfulle uker.

Barna mine sier at jeg likner på Marwin i serien. Den trøstesløse faren som er gift med superkvinnen Agnetha. Sammenlikningen stiller jeg meg uforstående til, men Marwin ville vel ikke godtatt å bli sammenliknet med seg selv heller. Mine favoritter i serien er Biggen og Åsa. Biggen som driver ‘Biggen brus og bensin’ er passe shabby, er mentor for unga i lokalmiljøet og trener langrenn. Biggen er bra.

Serien handler om vennskap. Odd Norstoga og John Vinges vakre sang om å tenke på en venn går rett i hjerterota mi. Den er en favoritt når femåringen, jeg og iPaden har kvalitetstid sammen. Kos deg med denne du også.

-go

Tenke på en venn

Om du titter ut av vinduet en sen desember natt
og du føler deg litt ensom, litt alene og forlatt
Skal du tenkte på en venn, der du sitter for deg selv
for da er du ikke ensom likevel

Jeg tenker litt på deg, og du tenker litt på meg
Så møtes vi i tankene, du sier kanskje Hei
Så svarer jeg, så fint du kom, nå møtes vi igjen
så hyggelig å treffe på en venn

Når du sender gode tanker til en snill og trofast venn
kan det hende at han sender deg en liten takk igjen
Det er fint å være fler en sen desember kveld
for da er du ikke ensom likevel

Jeg tenker litt på deg, og du tenker litt på meg
Så samles vi i tankene og rusler samme vei
Det sies alt for sjelden, så jeg sier det igjen
Det hjelper litt å tenke på en venn

Jeg tenker litt på deg, og du tenker litt på meg
Så samles vi i tankene og rusler samme vei
Det sies alt for sjelden, så jeg sier det igjen
Det hjelper litt å tenke på en venn

Det hjelper litt å tenke på en venn

(Odd Nordstoga, John Vinge)

-go

2 comments

  1. Krangelsen

    Ja den sangen er nydelig. Og Luciasangen , og «unnskyld Agneta». Men kan ikke si jeg har helt sansen for Marwin sin julekalender jeg heller…
    Hvis du er Marwin er jeg mora til Nure Bergum 😉

  2. Tilbaketråkk: #3 – Jeg må ha vært en annen « ab imo pectore

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: