Alle burde prøve en 47-åring

Aston Martin DB5 - 1964 modell

Forrige helg gjennomførte vi årets julebord i vennegjengen. Jeg har blogget om disse folka før – antakelig fordi det fra tid til annen skjer bloggverdige ting når vi er sammen. Det er en avslappet gjeng og denne gangen var forberedelsene til julebordet beskjedne. De fleste av oss hadde vært svært travle dager i forkant med forskjellige oppgaver som f.eks. å feriere, selge gård og grunn, selge utrangert teknologi til naive kjøpere, etc. Noen påsto også at arbeidslivet krever sitt, men det er ubekreftede påstander.

De relativt forsiktige forberedelsene resulterte i at f.eks. at vi gjenbrukte sangene til bordsettingen fra julebordet i 2008. I tillegg fant vi det formålstjenlig å samle ansvaret for hhv damenes og herrenes taler hos presidentekteparet. (Her må jeg skynde meg å oppklare – denne vennegjengen av menn i sin beste alder, ledes av en relativt demokratisk oppnevnt President Jarle).

Det er Harald som er vår egen skald, prest og musiker. Hans skildring av vennegjengens gjøren og laden i 2008 brakte selvfølgelig tilbake gode minnner og mer eller mindre velfortjent stolthet. Menn liker å snakke og synge om seg selv. Menn liker spesielt å snakke og synge om seg selv når damer er tilstede.

Alle gutta i gjengen hadde fått sitt eget vers i sangen fra 2008 og jeg tror dikteren hadde forsøkt å gi et godhjerta, velment bilde av tingenes tilstand tilbake i 2008. Jeg tror det funka bra i 2008. Men drømmer, visjoner og ambisjoner som virka imponerende da, får en litt matt og hul klang i nå tre år etter. Vi sitter tross alt med fasiten. F.eks. verset som handlet om meg indikerte at jeg hadde ambisjoner allerede i 2008 om å redde verden. Når vi skriver 2011 er det jo soleklart for alle at jeg ikke har lykkes med det. Verden er jo, om mulig, gått enda mer av hengslene siden 2008. Da tipper jeg de fleste skjønner at det blir ganske trykka stemning rundt bordet når vi sitter der og synger om store vyer anno 2008 som helt opplagt var gått rett i dass.

Nå skal det sies at dikteren hadde gjort et helhjerta forsøk på å oppdatere sangen fra 2008 med aktuelt materiale fra 2011 i et eget addendum. Det redda kvelden til en viss grad. Det ble nikket gjenkjennende rundt bordet da mine vyer om å redde verden var byttet ut med en mer byråkratisk tilnærming til de store spørsmålene. Nå handla det om å administrere 10-12 menn som i siste liten skulle arrangere julebord. Om jeg ikke klarte å redde verden i 2008, så ble julebordet i 2011 gjennomført. Gode venner i gode samtaler rundt god mat. Jeg har antakelig funnet mitt ambisjonsnivå.

Jeg veit ikke om det var klokt å be presidentparet om å ta ansvar for talene til det motsatte kjønn. Ikke fordi det var dårlige taler. Tvert imot – talene var høydepunkter den kvelden. Nei, jeg er mer bekymret for stemningen på hjemmefronten hos presidentparet etterpå. For i sin iver etter å dekkende beskrive forholdet mellom mann og kvinne, og hvor viktige kjønnene er for hverandre, gav de oss innsikt i detaljer i deres forhold vi andre strengt tatt ikke hadde brydd oss om tidligere. F.eks. fikk vi innsikt i at for presidentparet er torsdag, helst før kl 20.00, en bedre dag enn den mer tradisjonelle ‘freddan‘. Begrunnelsen er angivelig at de på den måten får med seg Gullrekka på NRK uten at andre drifter ødelegger for å oppleve Dyrhaug, Almås, Skavlan i beste sendetid. Vi har alle vårt.

Men presidentparets åpenhet gav oss tilbake troen på livet som middelaldrende elskere. Presidentfrua kunne fortelle oss at når hennes mann, Presidenten, skulle gi henne et kompliment i tidligere tider, så dreide det seg ofte om hennes fysiske attributter. Når hun etterspør komplimenter nå for tiden svarer Presidenten ettertenksomt:

Alle burde prøve en 47-åring

-go

Illustrasjonsfoto: James Bonds Aston Martin DB5 fra 1964 – enda en 47 åring som bør prøves (Se her for flere bilder)

One comment

  1. JO

    Veldig bra skrevet, jeg er sikker på at dette kan åpne noen dører for andre..Fantastisk bilde også

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: