Slutten på sesongen kan ikke komme fort nok

20111105-225132.jpg
Forrige ukes blogginnlegg om Vålerengas omdømmearbeid fikk oppmerksomhet på twitter og facebook. Mange var enig i min kritikk av klubbens omdømmestyring, og noen var skarpt kritiske til det jeg skrev. Ikke overraskende – fotballsupportere er følelsesladde mennesker. Og vi gir oss jo ikke så lett. På mandag tok jeg turen for å se Vålerenga i aksjon mot Fredrikstad på Ullevål – i håp om at laget evnet å spille fotball bedre enn klubbens ledelse evner å bygge omdømme. Dessuten er det ingenting som kan sidestilles med å stå på Vestbredden en kald oktoberkveld og se Vålerenga spille fotball. Vel, nesten ingenting kan sidestilles med det.

Spillet denne høstkvelden svarte ikke til forventningene og Vålerenga gikk på et forsmedelig tap mot Fredrikstad. Status to runder før slutt er 6. plass med

Ingenting tyder på at Vålerenga er en klubb i vater denne høsten. Fra mitt utsiktspunkt som besøkende tilskuer blandt Klanen på Vestbredden eller via TV2 Sumo, ser jeg en klubb som sliter på både og utenfor banen. På banen virker det som laget har oppfunnet en spillestil der gjennombrudd, pasninger i lengderetningen og bredde ikke eksisterer. Forskjellen på Vålerenga og Fredrikstad var slående på mandag. Der Vålerenga rygget og spilte på tvers av banen i en slags geometrisk øvelse i spisse vinker, rykket Fredrikstad framover hurtig, målrettet og med mange mann så fort de fikk fatt i ballen. Dessverre var det Fredrikstad som var farligst denne høstkvelden på Ullevål.

Det var påfallende hvordan Vålerenga skiftet spillestil det siste kvarteret av kampen da scoring og poeng var det eneste som gjaldt. Laget fra Oslo øst viste at de behersket direkte langpasningsspill som skapte farlige situasjoner. Noe av det direkte spillet kunne vi med fordel sett de første 75 minuttene også.

Slutten på 2011-sesongen kan ikke komme fort nok for Vålerenga. Med 6. plass på tabellen og lag som Odd Grenland foran seg er status at sesongens mål om topp 4 ikke er nådd så langt. Og med det spillet som laget presterer er det lavere odds på både Odd, Brann og RBK til å ta bronseplassen i serien. Odd-trener Dag Eiliv Fagermo uttalte etter forrige runde at det at [Odd] puster de store i nakken er et problem for norsk fotball. Ihvertfall kan Vålerenga takke et lavt nivå i Tippeligaen for at klubben ikke befinner seg i en mer desperat situasjon. Det er ikke Vålerengas brillians som har brakt klubben til 6. plass. Det er heller de andre lagenes udyktighet.

Utenfor banen venter man antakeligvis på at denne sesongen skal gå over. Sportsdirektør Håkonsen har tatt ut permisjon etter at trykket mot han og klubben etter Gunnarson-saken ble uutholdelig. Og Martin Andresen er tilbake i en ny lederrolle der spagatferdigheter blir viktig. Han skal rekke over mye.

Antakelig er det mye læring å hente fra årets sesong for spillere og ledere på Valle. Feilslåtte spillerkjøp, feislåtte spillersalg, omdømmekrise og en sportslig utvikling som har gått i feil retning. Det blir bra med fotballpause og en ny frisk start i 2012.

Imens gratulerer jeg VIFs damelag med opprykk til Toppserien!!

– go

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: