Uakseptabelt

Overfallsvoldtektene i Oslo den siste tida ryster en by som har vært ustø siden den ble forsøkt bombet til frykt og taushet den 22.7. Som terrorhandlingene den 22.7 var et forsøk på å tvinge denne byens innbyggere til å gi slipp på tryggheten, åpenheten og mangfoldet, er denne voldtektsbølgen i ferd med å gjøre kvinner redde og begrense deres frihet. Det kan vi ikke akseptere. Vi som ferdes i denne byen daglig – som har ektefeller, døtre, mødre og venninner som ferdes her daglig – vi aksepterer ikke at kvinner skal gå redde hjem fra jobb eller fest i vår by.

Det er uinteressant hva som er årsaken til at kvinner voldtas. Alkoholbruk, klær, etnisk opprinnelse, religion eller det faktum at kvinner går aleine er ikke akseptable forklaringer på overgrep. For seksuelle overgrep finnes det ingen formildende omstendigheter.

Menn fra alle miljøer må ta avstand fra et kvinnesyn som tillater seksuelle overgrep. Jeg ønsker velkommen initativet fra Shazad Rana, Arne Jensen, Sune Eggen, Shoaib Sultan, Trond Espen Seim og Karstein Egeland i dagens Aftenposten. Menn må stå opp og engasjere andre menn til å ta ansvar og vise ansikt. Nå er det nok!

Delta i diskusjon og vis engasjement på Facebook siden Bra menn for Bra damer

-go

Se også Natteravnenes Facebookside Tryggere by

3 comments

 1. Supert innlegg!

  Og så flott at dere MENN engasjerer dere i dette, for tror nok ikke det hjelper så mye med bare våre damestemmer her…og hjelper nok heller ikke om vi slutter å bruke korte kjoler, osv…

 2. Bra at dere menn også kommer på banen her.
  Vennlig hilsen

  Bibbi

 3. Bra innlegg, Geir Olav.

  Selv har jeg blogget med utgangspunkt i at holdninger til vold – generelt – må endres. Et langsiktig prosjekt, selvsagt. Voldtekter handler om vold, ikke sex.

  Alle monner drar. Jeg ergrer meg f.eks. at slosskamper på ishokeybanen aksepteres av mange som underholdning. Men det er vold. Uakseptabelt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: