Less is more – Prosjekt #367 er avviklet

20110827-204443.jpg
27. august 2011
Vi skriver 27.8 og denne bloggen er ikke oppdatert på noen dager. Etter å ha blogget hver dag gjennom de siste 3 månedene, og med ambisjoner om gjennomføre prosjektet med daglige blogger i et helt år, må jeg krype til korset og redusere bloggingen til et mer realistisk nivå.

Jeg har lært mye om blogging de siste ukene og det er flere grunner til at jeg dropper den daglige bloggingen.

Først og fremst strekker ikke tiden til. Dvs jeg prioriterer ikke å bruke nok tid hver dag til å skrive blogginnlegg som har høy kvalitet. Jobb, familie og andre fritidsaktiviteter skal også prioriteres, og blogginnleggene har ofte blitt salderingsposten. Det har vært mye nattblogging.

For det andre synker antall lesere på bloggen. De daglige korte blogginnleggene leses av færre enn blogginnleggene som jeg legger mer arbeid i. Blogginnleggene om ledelse, utvikling og temaer som er aktuelle i nyhetsbildet har flere lesere.

Jeg trives også bedre med å skrive sjeldnere, men å legge mer kvalitet i blogginnleggene. Skriving er en måte å formulere tanker, prøve ut ideer og få tilbakemeldinger på det som skrives. Jeg skriver om saker jeg allikevel må sette meg inn i som en del av jobb eller som en del av styreverv. Og selvfølgelig, jeg skriver fra tid til annen mer eller mindre seriøst om dagligdagse forhold.

De siste årenes blogging har også ført til at jeg får andre forespørsler om å skrive eller holde innlegg og foredrag i forskjellige sammenhenger. Dette er veldig hyggelig og naturlig å prioritere.

Beslutningen om å avslutte Prosjekt #367 kommer til å føre til endringer på bloggen. Ny bloggstrategi får jeg komme tilbake til, men ikke vær overrasket om det blir mer blogging for andre nettsteder.

Til dere som har fulgt med på Prosjekt #367 – takk for følget, bli med videre!

-go

Illustrasjonsgrafikk: www.channelate.com

Et #367 blogginnlegg

One comment

  1. Blogging skal være lystbetont. I hvert fall hvis det ikke er det du lever av (og du blogger alt for lite om mote til at det er det du gjør! 🙂 )

    Blogging er fint og gøy, men det er viktig å prioritere RL også!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: