Menn som snakker . . . igjen

18. august 2011

Tidligere i sommer skrev jeg et blogginnlegg om Menn som snakker og den livreddende verdien av at menn snakker også om det som er vanskelig, ikke bare om det som gir pondus. Jeg konkluderte da med at jeg ofte hadde tydd til samtaler med kvinnene i mitt liv i kriser og vanskelige tider.

Kvinnene har vært gode å ha, men at jeg bare har tydd dem er en sannhet med modifikasjoner. Det finnes også menn rundt meg. Menn som snakker. Igjen og igjen.

Denne vennegjengen har jeg blogget om før og trenger ingen introduksjon. Denne uka var møttes vi igjen etter en lang ferie. Nær fulltallig inntok vi middagen sammen og delte det som menn deler. Mye om jobben, ferien og litt om trening. Noen skal sykle Birken neste helg, og det var naturlig samtaleemne for flere av oss. Men altså, lettfortalte historier om ting vi gleder oss over og har moro av.

Men regien er klar når vi møtes. Først middag, deretter runden. Runden er institusjonalisert av vår egen president. En runde rundt bordet der hver enkelt av oss får snakka om det vi er opptatt av og får de andres oppmerksomhet i noen minutter. En streng frimureraktig æreskodeks gjør at det som deles rundt disse middagsbordene forblir der. En ‘what happens in Vegas, stays in Vegas’-politikk som gjør at andre venner, ektefeller og blogglesere ikke får del i hva som bringes til torgs. Mitt blogginnlegg om prostata fra september 2010 var helt på grensen av hva som aksepteres.

Dette er vanlige menn i vanlige liv med vanlige utfordringer. For egen del kan jeg si at samlivsbrudd, helse, karrierevalg og personlige verdivalg er noe av det jeg har delt med denne gjengen. Og det jeg får igjen er 8-10 menn å reflektere sammen med, andres erfaringer med de samme temaene og jeg får full konfidensialitet fra en gjeng som står trygt og støtt rundt meg.

Jeg tror det er så enkelt at vi blir bedre menn av å ha tilgang til denne ressursen av andre menn. Vi er fedre, kollegaer og ektefeller – vi er
mennesker. Samtalen på runden gjør oss til bedre mennesker.

Og om vi ikke blir bedre, så gjør samværet med andre menn at vi har det bedre med å være menneske.

-go

Illustrasjonsfoto: Menn snakker oftest i mobiltelefon, foto: Ces’t June – flickr.com Gjengitt under CC BY-NC-SA lisens

Et #367 blogginnlegg

2 comments

  1. Eirik

    Veldig bra, GO

    Det er viktig med kompiser som først og fremst er kompiser. Jeg kjenner meg veldig godt igjen i dine refleksjoner rundt dette temaet – riktignok har vi i min «gjeng» ikke like strikte retningslinjer i forhold til hvem som har ordet, men alle får alikevel ut det de trenger å få ut. Og da også med innspill fra andre.

    Og vi har også en policy om at «what happens in Vegas stays in Vegas». Og det er veldig fint, siden alle da kan tenke både høyt og fritt.

  2. Tilbaketråkk: Ab imo pectore » Topp ti i august

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: