Fargene fra igår

20110813-001208.jpg

13. august 2011

Vi er mange som har blogget om sorg denne sommeren. Tekster er produsert til trøst og inspirasjon. For egen del synes jeg det har vært vanskelig å finne ord som kan settes sammen til meningsfulle tekster. Det er fordi det ikke er mulig å finne mening i hendelsene som har rammet regjeringskvartalet og ungdommene på Utøya. Men det er også fordi mine ferdigheter som ordsmed kommer til kort.

Men landet er godt skodd med mennesker som evner å uttrykke seg. Lars Saabye Christensen er en av dem. Jeg leste Halvbroren for noen år siden, men tekstavsnittett nedenfor om sorg kom jeg over på en av mine reiser rundt på internett. Jeg liker hvordan den begrenser sorgen.

Jeg elsket Oscar meget høyt. Han var tålmodig med meg. Jeg elsker ham like høyt fremdeles og vil alltid gjøre det.
Jeg vil huske latteren hans og glemsomheten hans og gleden vi hadde sammen.
Det er min eneste trøst i dag.
At sorgen ikke har tilbakevirkende kraft.
At sorgen i dag ikke kan viske ut fargene fra i går.

Lars Saabye Christensen, i Halvbroren

-go

Et #367 blogginnlegg

Illustrasjon: (c) Walt Jabsco, brukt under CC BY NC ND lisens v 2.0

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: