Blir du vraket, forlat stedet med klokskap og stil

20110810-004038.jpg
9. august 2011

Ryktene begynte å gå i helga, og i går kveld kom bekreftelsen at Espen Søgård ikke har noen framtid i Lillestrøm Sportsklubb (LSK). Fra idag er det bunnlaget Start som er Søgårds arbeidsgiver.

Ikke overraskende er fansen oppbrakt over behandlingen hovedtrener Henning Berg har gitt Søgård. Avskjeden kom brått på fansen og Søgård – kanskje kom den raskt også på Berg.

Søgård har spilt 359 kamper og scora 20 mål. Han har vært i LSK siden 1997 da han kom fra Fet IL. Han er en spiller som spiller med hjertet utenpå drakta, han har større innsats enn ferdigheter og du kan altid stole på at han blør for den gule og svarte drakta. Mang en kamp har snudd for LSK pga Søgards arbeidsmoral. Og så hater han Vålerenga. Det er utrolig nok et hederstegn her på Romerike.

Midt oppe i uroen rundt overgangen virker det som Søgård står støtt. Han er og blir LSK-gutt og tar en klok avskjed med klubben. Han tar avstand fra trener Bergs vurderinger i saken, men brenner ingen broer. Han viser evne til å skille mellom sine egne faglige vurderinger og trenerens. Han skiller mellom egne følelser og det han vet er klokest for ham å gjøre. Søgård skal tilbake til klubben. Han skal se fansen og støtteapparatet i øya når han går i gågata i Lillestrøm. I tillegg skal han videre i karrieren, utvikle seg videre med en ny klubb og ikke minst skal han se selv i speilet hver morgen. Fra det som kommer fram i media virker det som Søgård håndterer den uønskede og plutselige overgangen på en god måte.

Fotballverdenen er spesiell og terskelen for slike overganger er nok lavere enn i ellers i arbeidslivet. Men ledere, i arbeidslivet forøvrig som i fotballverdenen, gjør seg løpende vurderinger om man har det beste laget for de utfordringene som ligger foran. Ofte står man alene om slike vurderinger. Som leder har jeg både initiert raske, uventede avganger for medarbeidere og jeg har selv blitt utsatt for leders plutselige ønske om å endre laget.

Det er mye å si om hva slike plutselige skifter i mannskap gjør med organisasjonen. Det skal jeg behandle i et seinere blogginnlegg som kommer en dag. Men når historien om Espen Søgård kom på trykk i dagens aviser slo det meg at den mannen har gjort mye riktig i den situasjonen han er kommet i. Hvis målet er at man skal videre og fortsette å utvikle seg også etter slike situasjoner, er min erfaring at det er noen kloke punkter å ta med seg. Her er en ufullstendig liste med råd i situasjon er som Søgård plutselig befant seg i:

– Aksepter de forskjellige rollene du og lederen har. Vær uenig, men velg nøye hvilke kamper du skal kjempe. Fra nå skal du kjempe for å komme i posisjon til din neste arbeidsplass.
– Si ordentlig farvel. Se folk i øynene og si farvel.
– Rydd opp etter deg. Rydd pulten, eposten og filområdet ditt. Gjør opp klattgjeld. Dette høres banalt ut, men viktig for å legge en fase bak seg og være klar for nye muligheter.
– Ta en time out. Gå igjennom resultatene dine. Finn styrkene. Søk nye utfordringer der styrker og tidligere meritter kommer til sin rett.
– Oppsøk og ta imot hjelp av en du stoler på.

Jeg tror som sagt Søgård har valgt en klok håndtering av situasjonen. Ikke minst er han godt rustet for å yte maks i ny klubb når han ikke har latt seg bryte ned av bitterhet, sinne og gammel ‘moro’.

Lykke til i Start. Som Enga supporter bosatt på Fetsund er det bedre å ha deg i Start enn i LSK.

-go

Illustrasjonsfoto: (c) Vogler, gjengitt under CC BY SA lisens v 3.0

Dette blogginnlegget er en del av Prosjekt 367. Bilder og tekst utelukkende produsert og bearbeidet på iPhone4/iPad2. Andre Prosjekt 367 blogginnlegg finner du her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: