Menn i korte benklær

20110802-192111.jpg

02. august 2011

Jeg undrer meg på hvordan oss veldig gjennomsnittlige menn ender opp i forhold med oppegående, vakre kvinner. Hva i all verden er det de ser i oss helbleike, halvfeite og blakke skapninger som ikke ofrer særlig oppmerksomhet på hvordan vi tar oss ut eller hvordan ser ut i forhold til denne kvinnen som altså mirakuløst har valgt å stå ved vår side. Utrolig nok har mange av disse kvinnene valgt sin skjebne selv.

Jeg må raskt skyte inn at jeg ikke mener å skjære alle menn over en kam her. Jeg har hørt om en gruppe menn som gjør seg fortjent til denne oppmerksomheten fra det annet kjønn. Jeg er også gjort oppmerksom på at f.eks. George Clooney og Sir Sean Connery er representanter for denne gruppen av menn. Å kunne klassifiseres blandt disse må man antakelig likne disse filmens helter.

Men tilbake til oss andre. Jeg tilbringer disse dagene i Barcelona og har drevet et diskret feltarbeid for å forsøke å forstå dette fenomenet. Det har jeg ikke lykkes med, men jeg har konstatert at fenomenet eksisterer også her på 41°N. Den ene katalanske skjønnheten etter den andre kommer trekkende med det som ser ut som en partner som enten holdes innendørs resten av året eller har tilpasset garderobe, fysisk form og annen ytre pleie et liv mellom TV-stua, bilen/garasjen, kjøkkenet og til nød kontoret.

I rettferdighetens navn, Clooney og Connery har sine folk her i Sør-Europa også.

Korte benklær
Fra feltarbeidet langs La Rambla denne uke vil jeg spesielt trekke fram menns evne til å trekke i korte benklær – shorts – nå på sommeren. Det som umiddelbart blir klart er at, mens kvinnene ser ut til å ha nøye planlagt sommerens eksponering av hud og dertil passende antrekk, så kan det virke som sommeren kom brått på oss menn. Alt tyder på at hverken ben, benklær eller fottøy har vært i friluft siden fellesferien ifjor. Brettekantene fra 11mnd lagring i skapet er inntakte og leggen har den melkehvite fargen en hvilken som helst meieribestyrer ville vært stolt av. Når det gjelder fottøy, så kan det forresten virke som dette har vært i friluft noe oftere enn jeg antydet tidligere. Faktisk har jeg observert at mange menn rett og slett har beholdt det samme fottøyet som de har brukt hele tiden siden forrige sommer. Robuste, all-round sko med lisser og solid stoppdekkmønster. I disse skoene er sokker med høyt skaft påkrevd.

Clooney og Connerys menn er mer tilpasset sine kvinnelige motparter. Forberedt og gjennomtenkt.

Badeshorts
La meg ta for meg et par varianter av disse shortskledde mennene med vakre kvinner ved sin side. Først ut er badeshortsmannen som ofte er å se i byer som Barcelona der avstandene mellom strandliv, shopping og uteliv er korte. Slike steder er jo badeshortsen det opplagte universelle plagget. Badeshortsen passer selvfølgelig på stranda, men fungerer også utmerket for far som leder sin vakre kone og flaue tenåringsbarn gjennom mylderet av spisesteder og butikker langs La Rambla og Passeig de Gràcia. Du finner disse i Bogstadveien også. På vei hjem fra en fin dag i Frognerbadet.
Fottøyet varierer, men ikke sjelden sverger badeshortsmannen til flip-flops eller sandaler, gjerne med (sorte) sokker.

Kontorshorts
Det heter selvfølgelig ikke ‘kontorshorts’, men jeg tipper du skjønner hva jeg mener. Khaki bukser som rekker til like over knærne med sylskarp press og skinnbelte fra Armani, YSL eller Boss (for de litt vågale). Her oser det autoritet fra første skritt ned La Rambla. Du finner gjerne disse i maritime miljøer eller i de litt fasjonable shoppingområdene.
Fottøykodeksen her er strikt, men enkel. Det som passer til kontordressen passer til kontorshortsen. Ikke sjelden ser man mokkasiner brukt sammen med kontorshortsen.

Jeans i forskjellige lengder
Dette er planken. Den finnes i forskjellige lengder – de mest outrerte så korte at boksershorts er uaktuelt som undertøy. Ja, de kan være så korte undertøy av noe form for undertøy er uaktuelt. Men dette ser man oftest i spesielle miljøer.

Jeansen har ofte lengden til det vi på våre breddegrader som kjenner som knickers. Godt ned på leggen. Menn som prøver denne shortsvarianten lykkes ofte med å unngå sollys direkte på bena, dersom det er ønskelig. Med knestrømper, i f.eks. skotskrutet mønster, unngår man helt farlig sollys helt på vinterbleke ben. Til disse shortsene er fottøyet ikke viktig. Nær sagt alt brukes, men husk strømper/sokker. Selvom det for oss nordboere ville være nærliggende å prøve beksømstøvler til dette antrekket, er det kanskje å ta litt hardt i.

Jeg tror Clooney, Connery og deres folk styrer helt unna jeansknickersen.

Cross-dressing
Der finnes selvfølgelig alle mulig forskjellige variasjoner over de tre hovedtypene shorts nevnt ovenfor. Illustrasjonsbildet til dette innlegget er tatt utenfor Gaudis La Predrera i ettermiddag. En skulle tro at Gaudi-interesserte turister kan stil, og kanskje er det akkurat det turisten på bildet gjør. En militærfarget kontorshorts med jeanssnitt. Mokkasiner i semsket skinn. Uten noen form for sokker eller strømper. Jeg tipper en forretningsmann på den årlige kultur/shopping/tapas/cava turen med kona i et sommervarmt Barcelona.

Feltarbeidet har ikke hjulpet meg til å forstå hvordan oss helbleike og halvfeite ender opp med disse flotte kvinnene våre. Men jeg blåser i det. Jeg har gitt opp å forstå. Jeg bare tar imot og priser meg lykkelig over at det finnes kvinner (og menn) som finner det i seg å elske for andre grunner enn det som kan sees med det blotte øyet.

Det viser seg at det definitivt ikke er shortsen det kommer an på. Fortsatt god sommer.

-go

Dette blogginnlegget er en del av Prosjekt 367. Bilder og tekst utelukkende produsert og bearbeidet på iPhone4/iPad2. Andre Prosjekt 367 blogginnlegg finner du her.

One comment

  1. Randi

    Genialt! Sitter her og humrer, og ser for meg dere menn i div korte bukser og med sokker til langt oppå leggen! Og nei, er nok ikke shortsen vi ser etter…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: