Sykkeltur klarner hodet

27. juli 2011

Den siste uka har denne bloggen handlet om terrorangrepene i Oslo og på Utøya fredag 22.7. Det er en enkel forklaring på det: angrepene har berørt meg, som de har en hel nasjon.

Men det har også vært ferie der familien har også gjort helt vanlige ferieting, og selv Oslo er i ferd med å ta tilbake hverdagen. Idag ble det sykkeltur i Fetmarka på det som var en strålende sommerettermiddag. Bildet viser en glad syklist ved enden av Sjølstjernet som er en liten arm av Breisjøen (for de lokalkjente). Der ble det til og med tid til en rask dukkert og påfyll av flasker før hjemturen. Norsk sommer på sitt beste i Fetmarka idag.

Jeg skrev på bloggen igår at jeg signert kondolanseprotokollen for ofrene for terroren. Når jeg sykla gjennom skogen idag tenkte jeg på hvorfor jeg gjorde det. Jeg har aldri signert en slik offentlig protokoll tidligere.

Å sykle klarner hodet og jeg kom til at det nok er to grunner.

Som gårsdagens sentimentale blogginnlegg med all mulig klarhet viste, så var det terapeutisk å gå i Oslos gater og skrive under protokollen sammen med faren min og sønnen min. Det at byen der jeg vokste er rammet, barn på alder med mine egne er rammet og grusomheten i hendelsene gjør at det jeg berøres av dette. Derfor er det godt og nødvendig å ta del i noen ritualer for å få noen knagger å henge egne tanker på.

Det andre som gjør at jeg mener det er NØDVENDIG å delta i markeringer og vise engasjement er at terrorhendelsene var et angrep på verdiene og strukturene som gjør Norge til hva det er. Det er kanskje synd at man ikke markerer dette tydeligere til vanlig, men når angrepene på samfunnet vårt er så sterke og så grusomme må det reageres og markeres.

Skal en dømme ut fra deltakelse på minnestunder i kirker, moskeer, på gater og torg landet rundt er jeg ikke den eneste som har det på samme måte.

-go

Dette blogginnlegget er en del av Prosjekt 367. Bilder og tekst utelukkende produsert og bearbeidet på iPhone4/iPad2. Andre Prosjekt 367 blogginnlegg finner du her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: