Vi er mange som bygger Oslo

20110727-020000.jpg

26. juli 2011

Idag kom jeg over en statusoppdatering på Facebook som fanget min oppmerksomhet. Edel Berglund Stirling jobber i barnehage og igår kom hun over to treåringer som bygde store hus sandkassa. Den ene fortalte hun bygde prinsesseslott. Edel spurt da hva den andre bygget.

Jeg bygger Oslo! svarte han.

Det er ikke noe dårlig svar fra en treåring. Gårsdagens markering på Rådhusplassen, der iflg Politiet det deltok nær 250000 mennesker, viser at 3-åringen i barnehagen til Edel har mange med seg på gjenoppbygingen.

En ting er å bygge opp regjeringskvartalet. En annen er å lime befolkningen sammen i sorg og i gjenreising av trygghet og demokratisk ordskifte.

I et blogginnlegg igår stilte jeg spørsmål hvordan Norge i framtida skal sikre at alle borgere, på tvers av livssynsforskjeller, skal delta sammen i meningsfull feiring og sorg. Debatten gikk både på min FB side, bloggen og på nyemeninger.no.

Spørsmålet jeg stilte ble på mange måter besvart av Inger Anne Olsen i dagens Aftenposten. Olsen forteller om muslimer som sørger i kirker, moskeer som holder åpent for sørgende, imamer som tenner lys i Domkirka og Utenriksministeren som taler i moskeen. Hun forteller om profilbilder med norske flagg på Facebook.

For oss som ønsker et flerkulturelt samfunn velkommen er dette god lesning. Men Olsen minner oss om at vi ikke må ta for gitt at alle forstår at terroristens såkalte kristendom er langt fra den vi bekjenner oss til. Det må gjentas. Og gjentas.

Utenriksministeren sa at Norge skulle være gjenkjennbart også etter terroren. Treåringen i barnehagen til Edel, sammen med nordmenn av alle nasjonaliteter og religioner, sørger for det.

-go

Dette blogginnlegget er en del av Prosjekt 367. Bilder og tekst utelukkende produsert og bearbeidet på iPhone4/iPad2. Andre Prosjekt 367 blogginnlegg finner du her.

One comment

  1. Tilbaketråkk: Ab imo pectore » Topp ti i Juli

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: