Da terroren kom til Oslo

20110723-001757.jpg

22. juli 2011

Så ble dette dagen da terroren kom til Oslo. En bombe gikk av Regjeringskvartalet i Oslo og en dødelig skyteepisode rammet AUFs sommerleir på Utøya. I skrivende stund forteller Justisminister Knut Storberget at 7 personer er omkommet i Oslo og at ‘flere’ ungdommer er drept og skadd på Utøya. Tankene våre går til skadde og pårørende.

Statsministeren har rett. Slike angrep er feige og onde.

Vår familie følger med på hendelsene på dansk fjernsyn fra sommerhus på Sjælland. Trygg avstand fra Oslo sentrum, men med nærhet til menneskene som er rammet av disse uhyrlige handlingene.

Våre nærmeste er trygge, men både voksne og barn er berørt. Ungdommen i familien spør om hva dette vil gjøre med Oslo. Vil det bli utrygt å ferdes i Oslo? Hvem kan stå bak? Hvorfor skjer det i Norge? Er det fordi vi er i krig i Afghanistan? Vi har ikke svarene. Nå har vi først og fremst hverandre.

Mens ungdommene trenger å ha noen å spørre sammen med, trenger småbarna først og fremst å slippe å forstå. TVen som surrer i bakgrunnen med nyheter fra Oslo gjør dem urolige og vi burde ha slått den av tidligere. Men vi slo den av og lot 4-åringen gjennomføre sin lenge planlagte sirkusforestilling der fetteren er konferansier og mamma er klovn. Til stående applaus.

Vi er spent på det Oslo som møter oss imorgen og i dagene som kommer.

Statsministeren har rett i en ting til: Vi møter dette med mer demokrati og mer åpenhet, men ikke naivitet.

-go

Dette blogginnlegget er en del av Prosjekt 367. Bilder og tekst utelukkende produsert og bearbeidet på iPhone4/iPad2. Andre Prosjekt 367 blogginnlegg finner du her.

One comment

  1. Tilbaketråkk: Ab imo pectore » Topp ti i Juli

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: