Kork på mørk vegg i sidelys

20110721-010709.jpg
20. juli 2011

Ferietid på bloggen og lite aktivitet fra min side. Og det er få lesere i bloggeland disse dagene.

Men om det er lite bloggeaktivitet så er det desto mer aktivitet ellers i livet. Mens ferie, familietid og høye roamingkostnader gjør at jeg tilbringer lite tid på sosiale medier, så fører disse forholdene også til at familien gjør mange hyggelig ting sammen.

Idag har jeg dratt en litt motvillig storfamilie med til Louisiana Museum of Modern Art i Humlebæk utenfor København. Et imponerende sted som stiller ut samtidskunst, design og arkitektur. Dessverre har jeg ikke vært på Louisiana tidligere og jeg fikk altfor lite tid der idag. Besøket frister til gjentakelse.

Men som en gadget-glad gutt i 40-årene fanget utstillingen ‘Me draw on I pad’ min oppmerksomhet. Det er kunstneren David Hockney som stiller ut tegninger han har tegnet på iPad og iPhone. Siden 2008 har Hockney brukt appen ‘Brushes’ til å lage både figurative og non-figurativ kunst som stilles ut på Louisiana i sommer. Galleriet består av et betydelig antall iPads og iPhones som viser framvisninger av tegningene.

For Hockney er det gjenoppdagelsen av tegning som er viktig med denne utstillingen. ‘Tenke seg til at det skulle en telefon til for å gjenoppdage tegnekunsten’ sier Hockney i presentasjonen til utstillingen. Akkurat det er en fin formulering som er relevant på flere områder. Sosiale medier på iPhone får vel ofte skylda for å gjøre oss fjerne og distanserte fra sammenhengen vi til enhver tid befinner oss i. Det er alltid en sms, en RSS-feed, en news feed eller timeline vi kan følge med på. Dette er selvfølgelig uønsket iPhone-adferd, men også eksempel på hvordan teknologi skaper muligheter. For Hockney handler det om å gjenoppdage tegning. For meg handler det om å gjenoppta gamle vennskap og å delta på arenaer jeg ellers ikke ville hatt anledning til å delta. På ferie i Danmark er jeg oppdatert på hva gamle venner i Australia er opptatt av. Jeg får gratulert en studiekamerat fra England med fødselsdagen. Og jeg får kommentert mine favorittblogger.

Problemet er å mestre denne multitaskinga på en måte som ikke går utover dem som skal ha oppmerksomheten i næområdet.

Idag brukte vi altså litt kvalitetstid – uten iPhone og sosiale medier – på Louisiana. Barna i storform i det fine uteanlegget mens far og mor tok for oss av utstillingene – på skift.

Jeg nevnte at storfamilien var litt nølende til å dra på dette moderne-kunst-stedet. Men jeg fikk inntrykk av de var begeistret av stedet. Vi fleipet litt underveis med at vi ville finne innstallasjoner som ‘hvit-kork-på-mørk-vegg-i-sidelys’. Ingen av oss ser det kunstneriske i slike installasjoner. Men på Louisiana var det gjennomført kvalitet og spennende utstillinger. Og altså litt iPadkunst.

Men i mangel av kitschy samtidskunst på Louisiana har jeg laget mitt eget lille bidrag ovenfor. Fotografiet ‘Hvit-kork-på-mørk-vegg-i-sidelys’ er mitt første verk som skapende samtidskunsner. Last bildet ned på telefonen din og ta det opp når du trenger noe å stusse på.

-go

Dette blogginnlegget er en del av Prosjekt 367. Bilder og tekst er utelukkende produsert og bearbeidet på iPhone4/iPad2. Andre Prosjekt 367 blogginnlegg finner du her.

20110721-011217.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: