De lever som dyr, men gir så det svir

20110716-235408.jpg

16. juli 2011

Myten om at kristne ‘lever som dyr – de hverken røker eller drikker’ er vanskelig å ta livet av. Men noe sier meg at de som angivelig omfattes av denne klisjeen gir en lang dag i hva folk mener om akkurat dette.

Idag har jeg besøkt Adventistkirkens sommerleir i Nissedal. Hvert år inviterer menigheten på sommerleir med aktiviteter, samvær og oppbyggelige møter. Stevnet er overbooket år etter år og folka jeg møter der er en gjeng livsglade mennesker med levde liv på godt og ondt. Akkurat som folk flest. De lever ikke som dyr, og de slipper mye trøbbel fordi de færreste hverken røker eller drikker. Har de i tillegg fred med sin Gud står de bedre rusta til å møte både liv og død enn de fleste. Hva de evt. går glipp på grunn av livsstil og livssyn tror jeg koster de færreste av dem så mye som en kalori.

Adventistkirken er ADRA Norges hjemmebane. Det er i denne menigheten vi har vårt hjemmemarked og det er giverne fra denne menigheten som dannet grunnlaget for ADRA Norges økende satsing på andre givergrupper. Det er denne menigheten som har etablert organisasjonen uten at den får særlig igjen for det. Det flyter ikke penger fra ADRA Norge til Adventistkirken, men det flyter betydelig midler den andre veien i form av støtte til drift, støtte til prosjekter og programmmer. Adventistkirken har heller ikke særlig løpende innflytelse over driften av stiftelsen ADRA Norge.

Kristne sommerstevner og pengeinnsamling assosieres med store inntekter som forsvinner inn i organisasjonens sorte hull av noen budsjetter. Derfor gleder det meg hvert år at denne gjengen med adventister (i år i nærheten av 500stk) samler inn betydelig med penger til ADRA Norges nødhjelp- og utviklingsarbeid. Penger son som menigheten ikke ser en krone av, men som går direkte inn i ADRA Norges budsjetter.

Det er den årlige markedsdagen på sommerstevnet som bringer inn penger til ADRA Norge. Medarbeidere fra ADRA har vært på leiren hele uka og underviste barn i hva ADRA arbeider med, mangfold, internasjonal forståelse og respekt for forskjellighet. I år skapte familienes kreativitet og entreprenørskap på markedsdagen kr. 75000,- til programmer i bl.a. Kambodsja og andre steder i Asia. Det er ADRA Norges årlige bøsseinnsamling – Hjelpeaksjon ’11 – som på denne måten får en flying start allerede i sommermånedene.

Vi i ADRA Norge er stolt over å være assosiert med en menighet som ser sitt sosiale ansvar i denne verden og som samler inn penger med et perspektiv som går utover å fylle egne budsjetter. Verden trenger det, og ikke minst er det et sunnhetstegn for en relativt liten menighet å prioritere på denne måten.

Så, takk til adventister på sommerstevne. De lever ikke som dyr. Tvert imot. De lever godt og gir så det svir.

-go

Bildet som illustrerer dette blogginnlegget er tatt ved Nisservann en lørdag ettermiddag i juli 2011.

Dette blogginnlegget er en del av Prosjekt 367. Bilder og tekst er utelukkende produsert og bearbeidet på iPhone4/iPad2. Andre Prosjekt 367 blogginnlegg finner du her.

2 comments

  1. Er pent ved Nisservannet. Ørkendyret har vært innom der flere ganger de årene han har rullet på veiene.
    Er gjerne slik når man har et sosialt felleskap og en sak man trorpå/brenner for. Man gir gjerne så det svir. fordi man ser nytten i gaven man gir. Ikke bare for den som får gaven, men også for egen del. Man vet man får det til å gå rundt, selv om man gir den ene skjorta si.

    Original Kamelrytterske, bare på Karavanseraiet.no, om sau i by’n

  2. Tilbaketråkk: Ab imo pectore » Topp ti i Juli

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: