Sommerquiz #28

20110715-120748.jpg

15. juli 2011

Bildet til venstre viser ettåringen i familie på en av sine mange løpeturer. Han løper ofte, alltid fort og har stor rekkevidde – ikke ulikt filmfiguren Forrest Gump. Jeg slenger med et spørsmål om langdistanseløping i denne ukas quiz.

Men vi starter med nyhets- og triviaspørsmål for uke #28:

1) Denne uka har to fatale båtulykker preget nyhetsbildet og debatten om fartsgrenser på sjøen har fått ny aktualitet. Kyst- og fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen, som ferierer i båt denne uka, lover fartsgrenser på sjøen neste år. Men fartsgrenser på sjøen har vært innført før, men ble trukket tilbake da stormen av kritikk ble for røff.

Hvilken Fiskeriminister innførte fartsgrenser på sjøen, for så å trekke disse tilbake bare uker seinere?

2) Mediaskandalen i England når nye høyder. Forrige helg la Murdoch-konsernet ned avisa News of the World, men

Murdochkonsernet News International utgir tre andre av Storbritanias største aviser. Hvilke?

3) Amerikanerne forhandler/krangler om å heve sitt selvpålagte gjeldstak. Pr idag kan amerikanerne låne kr 78 898mrd, men dette er altså ikke nok så lenge nasjonen går med dundrende underskudd hver måned. Kredittratingsbyrået Moody varsler mulig nedgradering av USAs ‘trippel-A’ karakter som kredittgiver.

Når ble sist USAs statsgjeld nedgradert fra toppkarakteren AAA?

4) Statsmeteorolog Inge Johannesen ved Storm Weather Centre er oppgitt over nordmenns forventninger til sommerværet. Han uttrykte til Aftenposten: ‘Folk må banke seg litt i hodet og ta en titt på globusen’.

Hvilken breddegrad ligger Oslo på?

5) Den norske festivalsommeren har stort mangfold og i sommer har mediene diskutert hvilken countryfestival skal få såkalt knutepunktstatus. Med slik status følger betydelig offentlig finansiering.

Hvilke festivaler har allerede fått status som knutepunktfestivaler?

6) Denne sommeren har diktsamlinga ‘Alabama?’ gjort det sjeldne kunststykket for en diktsamling, nemlig å selge ut førsteopplaget (4000) på rekordtid. Dette tilskrives først og fremst forfatterens aktive profil på sosiale medier, spesielt Twitter.

Hvem har skrevet diktsamlinga ‘Alabama?’

7) Lillebjørn Nilsen spiller sin tradisjonelle sommerkonsert på Rockefeller i Oslo kveld, 15. juli. Lillebjørn er blitt kjent for bl.a. tekster med tema fra Oslo, og i sangen ‘God Natt, Oslo’ blinker Freia-uret kvart på ett.

Hvor i Oslo finner du Freia-uret?

8) Av alle gjeldende verdensrekorder (menn og kvinner) i løpegrenene i friidrett er kun en satt i Norge. Hvilken?

9) Denne helga ligger det an til at Tore Andre Flo gjør comeback for Sogndal mot Sarpsborg 08. Flo har hatt en lang proffkarriere i klubber som er langt større enn Sogndal.

Hvilke utenlandske klubber har Tore Andre Flo spilt for?

10) Dagbladet melder at Forbes Magazine verdsetter Barcelona til bare halvparten av verdien til Manchester United. Årsaken til dette er nok bl.a. Man Us store popilularitet nær sagt over hele verden. Den engelske klubben eies av den amerikanske Glazer- familien som også har eierinteresser i amerikansk fotball.

Hvem eier Barcelona?

Fasiten legges ut i kommentarfeltet i løpet av søndag……

Lykke til.

-go

Dette blogginnlegget er en del av Prosjekt 367. Bilder og tekst er utelukkende produsert og bearbeidet på iPhone4/iPad2. Andre Prosjekt 367 blogginnlegg finner du her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: