Kokebok for matglade teknonerder

11. juli 2011

Jeg er langt fra å kunne kalle meg en mesterkokk. Men de som leser denne bloggen vet at jeg er en lidenskapelig brødbaker. Jeg utviklet min evne til å lage mat i takt med at jeg lager mat Til familien. Dennes behov og arbeidsdelingen mellom meg og kona styrer hva jeg blir god på. Det har altså blitt brødbaking.

15-åringen i huset er en stor inspirasjon til å utvikle matlaginga hjemme hos oss. Hun har alltid vært selektiv med hva hun spiser, dog viser hun de siste åra tegn til at hun har oppdaget nye kulinariske horisonter, og nå er hun opptatt av å utvikle et kosthold som dekker behovene til en tenåring som trener mye. Sammen gjør vi gode framskritt både med å lage og spise god mat.

Jeg har nok ikke i meg det som skal til for å bli en mesterkokk. Men jeg har en fasinasjon for god mat og hva som skal til for å lage den. Den magiske mixen av godt menyvalg, gode råvarer, god tilberedelse, god atmosfære og godt selskap som utgjør et godt måltid er spennende å forsøke å forstå. Derfor fanget videoen nedenfor fra ted.com min interesse.

Nathan Myrvold har nylig utgitt bokverket Modernist Cuisine. Myhrvold er nok mest kjent som teknolog og forsker, i mange år tilknyttet Microsoft. Men han er i tillegg fransk utdannet mesterkokk og verdensmester i grilling (!). I videoen nedenfor presenterer han sitt siste prosjekt der han kombinerer sin lidenskap for matlagning med sin teknologi- og forsker erfaring. Han er en veldig god kunskapsformidler som har undret seg over hvorfor ikke mesterkokkenes innovative metoder for matlagning er mer tilgjengelige. De læres ikke bort på kokkeskoler og du finner dem ikke i kokeboker. Myhrvold startet derfor et prosjekt for vise fram det siste innen kokekunst ved hjelp av det ypperste innen fototeknologi.

Resultatet ble 6-bindsserien Modernist Cuisine. Her har Myhrvold og hans team har brukt teknologiske nyvinninger for å skape nye smaker og nye retter. 2438 sider med matlagning, teknologi og fotokunst. Løp og kjøp på www.modernistcuisine.com.

iPad/iPhone brukere kan se videoen her.

http://video.ted.com/assets/player/swf/EmbedPlayer.swf

-go

Dette blogginnlegget er en del av Prosjekt 367. Bilder og tekst er utelukkende produsert og bearbeidet på iPhone4/iPad2. Andre Prosjekt 367 blogginnlegg finner du her.

One comment

  1. Tilbaketråkk: Ab imo pectore » Populærvitenskap til å ta og føle på

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: