Mostafa: Kom hjem!!

10. juli 2011

Blogger fra godstolen mens Vålerenga spiller mot Tromsø på Ullevål. Vålerenga leder 2-0 mot et Tromsø som etter mitt skjønn har vært Tippeligaens desigert beste lag så langt. Men nå kan det se ut som Solskjær har fått Molde i flytsonen og Rosenborg er blitt en dark horse. Tippeligamesteren vil være et av disse lagene.

Min irritasjon er at det ikke er Vålerenga som vinner Tippeligaen i år. Tre faktorer bidrar til det.

For det første. VIF anno 2011 har ikke spillere som scorer mål. At Mos ble utleid til Tromsø var et feilgrep. Selvom man på det tidspunktet mente man hadde nok andre spisset og Mos ville få mer spilletid i Tromsø, var det etter min mening en dårlig vurdering. VIF hentet inn ubeskrevne blad og skadde helter på bekostning av en egenavla Oslogutt som viste svært gode takter ifjor, angivelig for å utvikle Mos på lengre sikt. Synd – Mos ville gjort angrepsrekka til VIF betydelig mer giftig. Klanen er enig med meg. Mens jeg synger dette synger de: ‘Mostafa kom hjem’. Å få Berre tilbake fra skade og få kampformen til Koné tilbake vil også gi en lystigere høst for oss engafans.

For det andre. Spillestil vinner ikke kamper. Dvs spillestilen må skape målsjanser, disse må konverteres i mål. Da gir spillestilen merverdi. Jeg har lenge vært, og er fortsatt, kritisk til spillestilen Martin Andresen står for. Når Andresen kom til VIF etablerte han et svært komplisert organisasjonsmodell med seg selv i mange roller. Det måtte gå galt, og det ble fiksa på. Nå framstår Vålerenga som en tydelig og solid organisasjon med Martin Andresen, Pål Breen og Truls Håkonsen som trygge personer i viktige roller.

Andresen introduserte en like komplisert spillestil. Han ville kalle det en spillende, gjennombruddshissig, ballbesittende spillestil. Jeg kaller den omstendelig og en stil som krever spillere som er bedre enn mannskapet som trener på Valle nå for tida. Målene som Vålerenga scorer i Tippeligaen 2011 kommer ikke som resultat av spillestilen. Det er dødballene som har gitt VIF flest mål i 2011.

Jeg etterlyser mer av gjennombruddene i spillestilen og ønsker meg en mer direkte vei mot mål. Kveldens 2-0 mål av Bojan Zajic er et eksempel. Fart framover og svært gode enkeltprestasjoner.

For det tredje. De andre tippeligalagene scorer flere mål og er godt forberedt når de møter VIF. Vålerengas spillestil gir et lavt laveste nivå når troppen har så mange nøkkelspillere ute og blir lette å forsvare seg mot. Sist serierunde mot Molde viste dette med all mulig klarhet. Les kampanalysen hos fotballanalyse.com.

Ah….. Det var godt å få sagt dette. Mye bra med VIF også. 2-0 mot Tromsø ikveld, relativt tette bakover, spennende enkeltspillerer, engasjement og et veldig høyt – og morsomt – høyeste nivå. Jeg gleder meg til høsten.

Skal du ha en skikkelig kampanalyse, ikke stol på meg og unngå tabloidene, TV2, NRK og Max. Sjekk heller fotballanalyse.com

-go

Dette blogginnlegget er en del av Prosjekt 367. Bilder og tekst er utelukkende produsert og bearbeidet på iPhone4/iPad2. Andre Prosjekt 367 blogginnlegg finner du her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: