Arr

20110705-205720.jpg
5. juli 2011

Det skal ikke rare skrammen til før jentene til venstre ber om plaster. Det blir ikke rare arrene av småskrammene jentene gjemmer bak plastrene som først og fremst er satt på til ære for fotografen. Den ene av jentene er 4-åringen i vår familie og for henne er plaster et slags hedersmerke. Hvis lillebroren hennes slår seg må hun også få plaster. Plastet på hennes friske panne er et slags segl på hennes solidaritet med lillebror som gikk på huet i kjøkkeninnredningen forrige dagen.

Kolbein Falkeid er en dikter som troverdig trakterer det alvorlige i det hverdagslige. Falkeid er ikke redd for å se verdien i det såre og ruskete. Diktet ‘Arrete hverdager’ setter hverdagen og høytidsdagene i sammenheng og foreslår hva livet ofte handler om. Ungene med plaster i panna har ikke mange arr – verken på kropp eller sjel. Men det ligger både arrete hverdager og fine øyeblikk foran disse barna, og Falkeids råd om å sette spettet hardt under de arrete dagene er ikke dårlig.

Arrete hverdager

Privat huskeregel
Du skal ikke klistre fine øyeblikk
opp på veggene i tankene
og forgylle dem med lengselen din.
Du skal kjøre spettet
hardt innunder arrete hverdager
og vippe dem opp.
En etter en.
Det er derfor livet har deg på mannskapslista

Kolbein Falkeid

-go

Dette blogginnlegget er en del av Prosjekt 367. Bilder og tekst er utelukkende produsert og bearbeidet på iPhone4/iPad2. Andre Prosjekt 367 blogginnlegg finner du her.

One comment

  1. Ahh – sånn er det hos meg også. Mye plaster. At minstemann faktisk får eksem av plaster gjør at jeg prøver å holde plasternivået nede. Men det hjelper ikke særlig når man har barbieplaster, dyreparkenplaster, sommerfuglplaster, batmanplaster osv. Tror jeg snart må prente inn at plaster er for pyser (eller no’ sånt). Har som regel at det må være blod (rennende) før man får plaster! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: