Deres beste dag

22. juni 2011

Jeg har vært på avslutning for 10.trinns elevene på Østersund ungdomsskole i Fetsund. Det kunne vært en passende anledning å gi ungdommen råd og vink på veien videre, men jeg tror jeg skal droppe det. Jeg har gitt råd til ungdommen før og jeg står ved disse. Denne gangen nøyer jeg meg med et tips som jeg har hentet fra nettstedet thisisindexed.com:

Om alt er så sørgelig i skolenorge som den offentlige debatten av og til gir inntrykk veit jeg ikke. Skolen som elevene vi feiret i kveld har gått på, må i så fall befinne seg i et solrikt hjørne av dette landskapet. Jeg lukker ikke øynene for at skolen har sine utfordringer og jeg kjenner til noen av dem. Vikarproblemer, kvalitet i undervisningen, oppfølging av elever med spesielle læringsutfordringer, etc. er problemer også denne skolen kjenner til. Men ikveld så vi en gjeng lærere og  elever som sprudlet over av talent og glede over å få bruke det. Og en genuin glede over at 10. trinn er gjennomført og at de tre årene på ungdomsskolen har vært gode. Skolens fokus på at elevene skal trives virker å ha effekt. Et aktivt miljøarbeid med f.eks. utvikling av unge lederskikkelser gjennom YouMe programmet, elevrådsarbeid og kulturstafett, etc. virker å ha fostret  fostret  trygge og talentfulle elever vi så ikveld.

Men læring er og blir målet for skolen og trivsel er bare interessant om det bidrar til læring. Hvis man ikke når oppsatte læringsmål på skolen, kan man like godt trives andre steder enn i skoleverket. Og det viser seg at elevene på Østersund klarer seg godt og at det leverer på landsgjennomsnittet eller over på de fleste nasjonale prøver.

Så, gode avgangselever. Noen av dere fikk vitnemål dere er kjempefornøyd med, mens andre fikk vitnemål dere skulle ønske så bedre ut. Dere har feira suksesser og dere har ergret dere over nederlag. Nå er det nye sjanser som venter.

Imorgen kan bli deres beste dag. Lykke til!

-go

Dette blogginnlegget er en del av Prosjekt 367. Bilder og tekst er utelukkende produsert og bearbeidet på iPhone4/iPad2. Andre Prosjekt 367 blogginnlegg finner du her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: