Villa Riise

20. juni 2011

Idag blogger jeg fra Hamar der jeg er i forbindelse med jobb. Etter en god arbeidsøkt tok ble vi guidet langs Hamars strandpromenade helt opp til Domkirkeodden. Mjøsa står flomhøy og vanstanden står ikke langt fra hagene langs strandpromenaden.

Både flom og domkirkeruiner er verdt å se nærmere på, men høydepunktet for meg på turen er Villa Riise som man passerer på veien mellom Hamar sentrum og Domkirkeodden.

Villa Riise er tegnet av Arne Korsmo og Sverre Aasland og er, sammen med Villa Stenersen og Villa Damman, en av de viktigste funksjonalistiske villaer i Norge. Villaen ligger på en vakker sydvendt tomt ved Mjøsa. Oppdraget til arkitektene fra byggherrene Asbjørg og Per Riise lød omtrent slik: ‘Bygg et hus over et flygel – og bygg det slik at utsikten rykker inn i rommene som deres viktigste dekorative element’.

Villaen har vært familien Riises eie siden den ble bygd i 1934-35. Og som mange andre norske villaer har familievillaen nå blitt generasjonsbolig ved at ‘kårboligen’ Lille Perle er oppført i hagen. Også denne i funksjonalistisk stil. Familien Riise er tildelt Hamar kommunes <a href="http://byggeskikkpris for Lille Perle.

Mer informasjon om den fantastisk flotte Villa Riise finner du i Magasinet Mur 01/05.

Her er mine bilder fra idag.

20110621-005405.jpg

20110621-005422.jpg

20110621-005437.jpg

Dette blogginnlegget er en del av Prosjekt 367. Bilder og tekst er utelukkende produsert og bearbeidet på iPhone4/iPad2. Andre Prosjekt 367 blogginnlegg finner du her.

Her kan du lese hva Wikipedia sier om 20. juni.

One comment

  1. solveig_m_e

    Gjett om jeg har fantasert og bokstavlig talt drømt om dette huset lenge og mye! Har «møblert» og «bebodd» det i tankene (basert på plantegninger og artikler fra arkitektmagasin). Som student og hyppig besøkende på Hamar har jeg gått forbi mange ganger; hver gang med litt ekstra hjertebank. Kjente at den ble litt gjenoppvekket nå, som du skjønner. Sukk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: