Pinse og Pushwagner

20110613-204148.jpg

13. juni 2011

Mellom besøk til to par besteforeldre rakk jeg en tur på Aker brygge og Tjuvholmen med de minste barna. Vi hadde også med oss barnas kusine som studerer til bygningsingeniør på Chalmers i Gøteborg. Sistnevnte tok med meg til Museum of Modern Art (MOMA.org) i 2009, så jeg synes det var på høy tid å ta med henne til Pushwagnergalleriet på Tjuvholmen. Jeg har vært på galleriet flere ganger før. Jeg jobber på Aker brygge og tar gjerne en tur innom på vei hjem fra jobb.

Pushwagner er en fargerik størrelse. Jeg liker hans figurative uttrykk som har elementer av samfunnskritikk, ironi og sarkasme over seg. Han skildrer også urbane og industrielle miljøer systemkritisk og viser ofte mennesker som brikker eller statister med få individuelle friheter. Av mer sentimentale grunner store liker jeg spesielt godt hans bilder der amerikanske biler står sentralt.

Jeg kjøpte en kopi av Pushwagners bok ‘Soft City’ til svigerfar som fyller 71 år idag. Den er nok ikke midt i blinken for hans kunstsmak, men som barnebarnet sa da han bladde igjennom: ‘Farfar, du kan ihvertfall fargelegge i den’.

20110613-212959.jpgFireåringen og kusina debuterte som statuer mellom trærne på Tjuvholmen før vi dro videre.

-go

Dette blogginnlegget er en del av Prosjekt 367. Bilder og tekst er utelukkende produsert og bearbeidet på iPhone4/iPad2. Andre Prosjekt 367 blogginnlegg finner du her.

Her kan du lese hva Wikipedia sier om 13. juni.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: