Jeg tar trikken hvis jeg kan

20110608-212212.jpg

8. juni 2011

Jeg har tilbrakt dagen med gode kollegaer i Bergen og når anledningen bød seg droppet jeg desserten på Bølgen & Moi til fordel for en rask titt på byens nyeste kollektivtilbud – Bybanen – før returen til Flesland.

Det bor en skjult ‘offentlig-kommunikasjon-nerd’ i meg, med spesiell dragning mot skinnegående materiell i bykjerner. Jeg krysser aldri av for å ha besøkt en by hvis jeg ikke har reist med byens trikk eller t-bane. Buss teller bare hvis de to forannevnte ikke finnes.

Mine venner i Bergen forteller at Bybanen er en suksess. Folk reiser med den og den kommer når den skal. Jernbanetilsynet er ikke like fornøyd. På min altfor korte tur virket banen strålende. Lyst interiør, god tilgjengelighet, god trafikkinfo og moderne billettsystem. Faktisk så moderne at jeg ikke klarte å finne ut hvordan jeg kunne betale for meg før turen var over.

Bybanen er en trikk selvom bergenserne kanskje ikke vil innrømme det. Trikk er et relativt gammelt fenomen som daterer tilbake til begynnelsen av 1800-tallet da hester dro vogner som gikk på skinner i Baltimore, USA. Idag er trikk svært utbredt som kollektivmiddel i bykjerner. Studier har vist at trikk som trafikk form har en attraktivitet som skaper 10%-20% mer trafikk enn f.eks. buss.

Jeg tilhører gruppen trafikanter som utgjør de ekstra prosentpoengene. Jeg tar trikk hvis jeg kan. Jeg tar buss bare hvis jeg må.

-go

Dette blogginnlegget er en del av Prosjekt 367. Bilder og tekst er utelukkende produsert og bearbeidet på iPhone4/iPad2. Andre Prosjekt 367 blogginnlegg finner du her.

Her kan du lese hva Wikipedia sier om 8. juni.

One comment

  1. Tilbaketråkk: Ab imo pectore » 10 på topp i Juni

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: