Mot normalt

20110531-234837.jpg

31.mai 2011

Ikveld har jeg gått gjennom Klingenberg gt i Oslo og passert byens revyscene nr 1: Chat Noir. Utenfor Chat Noir står en statue av Leif Juster i kjent positur- altfor lange bein og hengslete i kroppen. Det kunne se ut som et mirakel at kroppen til Juster hang sammen når han gjorde sine krumspring på revyscenen. Statuen utenfor Chat Noir ser like skjør ut.

Den sketsjen jeg husker best fra Justers lange karriere er glansnummeret ‘Mot normalt’ som harselerer med meteorologer som alltid melder været er ‘mot normalt’ Du finner sketsjen på YouTube her.

Spaserturen gjennom Oslos gater markerte slutten på en lang arbeidsdag som startet med møte med ledergruppa i Husbanken region øst og avsluttet med styremøte i ADRA Norge. Altså en god arbeidsdag. Spesielt var styremøtet i ADRA Norge var oppløftende – en lang økt med et par krevende diskusjoner, men med styremedlemmer som engasjerer seg for å ta organisasjonen videre. ADRA Norge har at stabile og gode år bak seg og nå er tida inne for å løfte organisasjonen et hakk. Nye inntektsmål, nye programambisjoner, nye samarbeidspartnere og en tydeligere profil i fagmiljøer og i det offentlig ordskifte. Diskusjoner fra ikveld tas videre på strategisamling i høst.

Strategisdiskusjoner er ikke alltid gode, men som regel er de viktige. Også i bistandssektoren er evne til å skape og lede endringer avgjørende for å lykkes. Omverden endrer seg, ergo organisasjonen Må endre seg. En lege enn sa til meg en gang han var i det tabloide hjørnet at å tro at man oppnår endring i adferd ved å gjøre mer og mer av det man alltid har gjort, er å lure seg selv. Faktisk er det en av, sikkert flere, indikasjoner på sinnsykdom.

Så også for organisasjoner. Endrede rammebetingelser, nye mål og ny etterspørsel gjør at organisasjonen må gjøre noe annet enn man har gjort før. Mer av det samme skaper ikke endring.

Poenget er at endring og nyskaping krever at man gjør andre ting enn man gjorde igår. Skal man ta nye markeder, skal vårt utviklingsarbeid bringe flere ut av sykdom, fattigdom og analfabetisme må vi endre takt, ganglag og retning.

Mot normalt.

-go

Dette blogginnlegget er en del av Prosjekt 367. Bilder og tekst er utelukkende produsert og bearbeidet på iPhone4/iPad2. Andre Prosjekt 367 blogginnlegg finner du her.

Her kan du lese hva Wikipedia sier om 31.mai.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: