Bingoligaen

20110530-230317.jpg
30. mai 2011

Det blir en kort fotballblogg idag også. 9. runde av årets tippeliga er over og tippeligaen lever opp til navnet sitt – noen vil dog kanskje si at ‘bingoligaen’ ville vært mer betegnende på årets utgave.

Denne runden var det vel FK Haugesund som sto for det mest uforutsigbare da de slo relativt solide Molde 5-0 på hjemmebane. Jostein Grindheim, Tippeligaens mest sympatiske trener, mente at seieren ikke hadde noe med taktikk å gjøre – det er bare å peise på

Media er overbefolket av eksperter som forsøker å skjønne seg på hva som skjer i årets tippeliga. Oddstippere over hele landet sliter med kamper som får odds av typen 2,2 – 2,4 – 2,3.

Men i år har fotballfans som sliter med å skjønne seg på Tippeligaen fått et nytt halmstrå å klynge seg til. Fotballbloggen fotballanalyse.com gir en kunnskapsrik og nøktern analyse av aktuelle kamper. Systemer, spillemønstre og spillestiler blir analysert på en folkelig og forståelig måte. Om du ikke vinner mer på oddsen, så får du ihvertfall hjelp til å forstå hvorfor kampene ikke får utfallet du forventer. Surf innom og sjekk selv.

Men ‘fotballen er rund’, ‘cup er cup’, etc. Og det er vel det uforutsigbare ved fotballen som også for fram lidenskapen. Noen lag overpresterer, mens andre lag går på uante smeller. Sesongåpningen til Rosenborg er vel eksempel på det siste. Og innerst inne er fotballfans en menneskeart som med en underlig masokisme lider seg gjennom den ene nedturen etter den andre. For Rosenborg kan det i verste fall vare helt til bønda i Orkdal tar opp potetene.

Når det gjelder ballen på bildet over er den ikke helt rund for tida. Men den har en spesiell historie – en historie som fortjener et blogginnlegg ved anledning. Det blir seinere.

-go

Dette blogginnlegget er en del av Prosjekt 367. Bilder og tekst er utelukkende produsert og bearbeidet på iPhone4/iPad2. Andre Prosjekt 367 blogginnlegg finner du her.

Her kan du lese hva Wikipedia sier om 30.mai.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: