iPadgate og dommedag

20110525-214007.jpg

25. mai 2011

Det gikk som jeg i avmakt hadde forventet. Etter å ha blitt lovt leveranse av iPad2 ved et par datoer tidligere i år, dukket det ikke opp noe iPad idag heller. Leverandøren hadde lovt (igjen) å levere padda den 25. mai. Men så langt må jeg se enda lengre etter noe som likner en iPad. Så her må blogging på iPhone fortsette og bunkene med rapporter, sakspapirer og utredninger må jeg fremdeles frakte til hvor enn i verden jeg befinner meg. IPadgate er er faktum – hoder burde rulle.

Men selvfølgelig vil ingen hoder rulle. Som forbrukere finner vi oss i nærmest hva som helst fra Apple. Liksom-datoer for leveranser, tilsynelatende tilfeldig parallellimport, overvåking, sensur. Lista med dårlige nyheter fra Apple er lang som et vondt år, men forbrukerne trykker fremdeles selskapet og produktene til sitt bryst. En nesten religiøs lojalitet.

En aktuell paralell, om enn kanskje litt søkt parallell, er den varslede dommedag. Å vente på en iPad har klare likhetstrekk med å vente på dommedag. Den amerikanske pastoren Harold Camping har forkynt at dommedag skulle komme den 21. mai og akkurat som Apple, har Camping en egen menighet som ventet forventningsfullt på at den 21. mai skulle komme. Men som med iPad-leveransen, dommedag er utsatt. Og akkurat som med Apple fansen lojalt forholder seg til stadig nye datoer for leveranse, har Campings menighet fremdeles klokketro på at dommedag vil komme snart, nærmere bestemt den 21. oktober.

Jeg lurer på hva som kommer først. Min iPad eller dommedag.

Sammenlikningen mellom iPad og dommedag er søkt, kanskje til og med det er profant å sammenlikne slik. En iPad er tross alt svært forgjengelig. Dommedag har evig konsekvenser for den som tror. En himmelvid forskjell – i flere betydninger av ordet. Men om jeg har umiddelbar erfaring med å vente på en iPad, er jeg heller ikke ukjent med dommedagsprofetier og har en undrende respekt mennesker som våger å satse liv og omdømme på slike standpunkter. Jeg kommer selv fra en Adventistbakgrunn – et kirkesamfunn som ble tuftet på restene etter en dommedagsbevegelse. Adventister har beveget seg langt fra standpunkter som Harold Camping forfekter. Troen på det bibelske budskapet om en ny himmel og en ny jord er fremdeles sentral, med tidfesting av dommedag avvises og livet som medmennesker her og nå får et fortjent større fokus. I min bok må kirker engasjere seg i positivt samtida skal budskapet om dom og frelse være relevant.

Det viser seg altså at det er nesten like vanskelig å spå når Apple leverer iPaden som det er å spå dommedag. Omdømmemessig har Apple mest å tape på ytterligere forsinkelser.

-go

Dette blogginnlegget er en del av Prosjekt 367. Bilder og tekst er utelukkende produsert og bearbeidet på iPhone4/iPad2. Andre Prosjekt 367 blogginnlegg finner du her.

Her kan du lese hva Wikipedia sier om 25.mai.

One comment

  1. Tilbaketråkk: Ab imo pectore » Ti på topp i Mai

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: