Feelgood med stor K

20110524-200139.jpg
24. mai 2011

Et feil togvalg og et slitent iPhonebatteri gav meg en ikke planlagt halvtime på Oslo S med Aftenpostens nye kulturmagasin K idag. Togvalget bestod i å ta et flytog som ikke stanset på Lillestrøm og uten batteri på iPhone endte jeg opp med å kjøpe juniutgaven av ‘K’. Med batteri på iPhone hadde jeg enten gjort unna en økt med epost eller lest blogger via Google Reader.

Men altså ‘K’. Jeg synes denne typen magasiner er deilige. De tar deg inn i en verden av uforpliktende lesing med vakre mennesker og progressiv kunst som bærende grafiske uttrykk. Ingen artikler er lengre enn at bikkja til naboen kan lese dem.

Anmeldelsene av literatur og annen kunst, som det er mange av, oppsummerer gjerne med et forbehold, for så å ende opp med skamros: ‘Freire kunne altså skrudd på litt mer ekstrovert sjarm i Liszt, og Hope holdt sin noe mer tilbake. Men begge platene er flotte feiringer.’ (‘En sjarmør og en gentlemann’, s.111). Altså litt for enhver smak.

Alternativt er det omvendt. ‘Det er bra og nødvendig at et kunstmuseum tenker igjennom sin posisjon og sin strategi og viser dette i form av nye monteringer, nye vinklinger. Men denne gangen virker det litt unødvendig.’ (‘En litt anstrengt dans’, s. 117) Altså både nødvendig og unødvendig.

‘K’ kommer ikke til å utfordre oss nevneverdig, og leserne vil elske det. ‘K’ er The Times Literary Supplement for oss med gassgrill.

-go

Dette blogginnlegget er en del av Prosjekt 367. Bilder og tekst er utelukkende produsert og bearbeidet på iPhone4/iPad2. Andre Prosjekt 367 blogginnlegg finner du her.

Her kan du lese hva Wikipedia sier om 24.mai.

One comment

  1. Ut å kjøpe… Dette er midt i blinken for meg tror jeg! Og noe som er fritt for mote og sminke (gjesp). 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: