Louisianna og familien flytter nå fra motorveien

 

Det er gått et drøyt år siden jordskjelvet rammet Haiti i januar 2010. Historiene er mange om desperasjonen som Haitis hardt prøvede befolkning etter jordskjelvet. Pr september 2010 var over 1 million personer fremdeles hjemløse eller bodde i en eller annen form for nødly.

En av historiene som fanget medias oppmerksomhet var historien om de rundt 1000 menneskene som fant sitt midlertidige husvære under skrøpelige presenninger på den 3 meter brede midtdeleren til Route Nationale 2 som går sørover fra hovedstaden Port au Prince. Bosituasjonen i midten av denne 6-felts motorveien er både trafikkfarlig, helsefarlig og uverdig, men altså det eneste stedet disse menneskene fant å kunne bo etter at jordskjelvet rammet landet i januar 2010.

ADRA Norge har vært aktiv i gjenoppbyggingsarbeidet i Haiti og støttet vår søsterorganisasjon ADRA Haiti i deres innsats for å gi folket på Haiti muligheter til å gjenreise landet og livene sine. Den amerikanske radiostasjonen NPR har laget en reportasje om Louisanna Dema og hennes familie som har bodd på motorveien. Reportasjen viser et eksempel på ADRAs arbeid. Nå i januar 2011 har 160 familier fra midtrabatten på Route National 2 fått nye, midlertidige, kvalitetsboliger som setter dem bedre istand til selv å starte jobben med å finne permanent husvære. Du finner artikkelen til NPR her og nedenfor kan du høre selve radioreportasjen. Bildeserien over viser motorveien bebodd, fraflyttet og de nye husene ADRA har skaffet til veie.
(Hvis mediaspiller ikke virker kan du også høre reportasjen her)

http://www.npr.org/v2/?i=133395316&m=133395297&t=audio

Alle foto: ADRA Haiti v/Patricia Muller, Marlon Cardozo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: