Kineserne fant opp golf?

Martin Jaques, foto: ted.com

Jeg er nysgjerrig på Kinas framvekst som økonomisk stormakt. De som har greie på det, spår at Kinas økonomi vil være større en USAs i løpet av noen få tiår. Maktforholdet i verden flyttes fra den ‘vestlige sfæren’ med USA og EU i spissen til å ha nye tyngdepunkt i store, folkerike stater som Kina, India og Brasil. Disse utviklingslandenes framtredende rolle i f.eks. klimaforhandlinger som COP15 er eksempel på denne forflytningen av makt.

Journalisten, forfatteren og foreleseren Martin Jacques gir i videoen nedenfor en mulig inngang til å forstå Kina som økonomisk stormakt og noen referanserammer for å forstå hva vi kan vente oss av Kina med økt politisk og økonomisk innflytelse. Spesielt interessant er Jaques analyse av hvordan Kina har klart å holde sivilasjonen sammen på tross av store regionale kulturelle forskjeller innad i landet. Jaques peker også på Kinas ‘en sivilisasjon – flere økonomiske/politiske systemer‘ pragmatisme gjør landet godt rustet til å lykkes i en pluralistiske verden.

Og ting tyder på at det var kineserne som fant opp golf.

-go

http://video.ted.com/assets/player/swf/EmbedPlayer.swf

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: