Utviklingsarbeid på nært hold

Nybakt mor - klikk på bildet for å lese historien om Sendabi

En av de store gledene i mitt liv er å være engasjert i arbeidet som Adventist Development and Relief Agency (ADRA)driver rundt omkring i verden. Med en aktiv barnefamilie rundt meg er det begrenset hva jeg får deltatt i av arbeidet i felt, dvs. i utviklingsland rundt i verden. Men styreverv i ADRA Norge og ADRA International gir meg anledning til å delta i meningsfylt og effektivt utviklingsarbeid og jeg får ta del lærdommen som ligger i denne type arbeid.

En viktig side av ADRAs arbeid er å mobilisere og engasjere støttespillere i Norge til å delta i arbeidet vår i utviklingsland. Dette innebærer selvfølgelig økonomisk støtte. Vi tilbyr faste giveravtaler, spesifikke kampanjer og vi gjennomfører en årlig bøsseinnsamling. Mange deltar og bidrar til at ADRA kan gjennomføre sine programmer. Annenhvert år inviterer vi disse støttespillerne, i samarbeid med Adventistkirkens ungdomsorganisasjon SABU, til å være med oss på besøk til noen av prosjektene våre samarbeidspartnere gjennomfører.

I år har vi arrangert en slik tur til Etiopia. Hjelpearbeideren og bloggeren Britt Celine Oldebråthen har vært ADRAs reiseleder på turen. På bloggen hennes og på ADRA Norges hjemmesider kan du lese flere av hennes refleksjoner fra turen. På hennes offentlige Flickr feed kan du se noen av bildene fra turen.

Deltakerne på disse turene får minneverdige opplevelser. Sammen med våre samarbeidspartnere sørger vi alltid for at deltakerne ikke bare er turister, men også deltar i prosjektene. Dette gjelder enten det er byggeprosjekter, skole eller helserelaterte programmer. Deltakerne på turen får prøvd seg på utfordringene med å bygge med begrensede ressurser i krevende og annerledes omgivelser. De får prøve å seg på å underviser store klasser med lærevillige barn i skoler uten tak og uten materiell. På årets tur til Etiopia har deltakerne fått delta i arbeidet med Gimbie hospital i Etiopia. Øyeåpnende opplevelser om gi velfødde nordmenn et viktige perspektiv på livet. Den norske velstanden er ikke malen for hvordan mennesker har det.

Kanskje det viktigste deltakerne får erfare er at det det nytter å hjelpe. De som bor i lokalsamfunnene vi jobber med klarer f.eks. å yte bedre helsetjenester og gi bedre utdanning med noe ressurser utenfra. Flere unge mødre får bedre fødselshjelp fordi jordmødre får utdanning og tjenestene deres blir tilgjengelig for flere. Og det finnes flere slike eksempler.

Mye kan bli bedre i norsk bistandsarbeid. Men å delta i utviklingsarbeid på nært hold gir andre inntrykk enn å lese om bistandspolitikk i avisene. I ADRA jobber vi ihvertfall hardt for at enkeltmennesker blir bedre rustet til å ta vare på sine kjære, planlegge framtida si og nå sine drømmer.

-go

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: