Fotballs topp 10 midtstoppere med skjegg

Midstoppere skal være robuste menn. Menn som tåler en trøkk, sparker fra og styrer med- og motspillere med jernhånd innenfor 16-meter feltet. Det er de eneste fotballspillerne som bør ha skjegg. Her følger en vilkårlig ‘Topp 10’ oversikt over midtstoppere med skjegg, trøkk og fraspark. Kjenner du flere spillere som fortjener å bli nevnt i denne kategorien, skriv gjerne i kommentar feltet.

Alexi Lalas
Midstopper med 96 landskamper for USA, første amerikaner i Italiensk Serie A. Med sitt rødlige geiteskjegg nådde han nær ikon-status, om ikke for sitt spill, så ihvertfall for sitt skjegg og hår. Det var tendenser til opprør blant fansen når han klippet håret. Svært få USA landslagsdrakter sto godt til håret hans.

Andre Muri
Jeg var skeptisk til Muri da han kom til VIF høsten 2005. Men han har stått seg godt og er blitt en klippe i VIFs midtforsvar. Når han nå har latt skjegget gro er han blitt en midtstopper respektert av med-og motspillere. Om det pga skjegget skal være usagt, men denne bloggen liker å tro det. Muri har vært skadeforfulgt gjennom tida si i VIF. Et godt tegn for en midtstopper. Midstoppere med skjegg tar i et tak og tåler en støyt.

Trifan Ivanov
Ivanov ble kåret som nr 6 på The Suns liste over ‘ugly’ footballers. Ivanov spilte vel strengt tatt midtbane, men falt ned i midtforsvar for å rydde opp (som så ofte menn med skjegg blir bedt om) . Kjent for knallharde taklinger og uortodoks klovneri på banen. Mens Stoichkov scora de bulgarske målene, så hold Ivanov tett bakover. Rykter sier han er en myk mann utenfor banen . . .ikke uvanlig for menn med skjegg.

Brian Kilcline
Brian ‘Killer’ Kilcline var førstemann Kevin Keegan brakte til Newcastle. Kjent for knallharde taklinger litt utenfor hva de fleste dommere godtar. Kilcline foretrakk en stupheading framfor et volley spark – selvom ballen befant seg bare 50cm over bakken. Kilcline fikk heltestatus i Newcastle som kjempet på nederste del av tabellen. Kilcline er også kjent for å takla Gary Mabbut i cupfinalen mellom Coventry og Tottenham i 1987. Kilcline ble skadet, ble byttet ut, men haltet seg opp trappene for å motta FA Cup trofeet på vegne av Coventry – det første i klubbens historie.

Paul Breitner
Breitner spilte både midstopper, back og midtbane. Han utgjorde en del av Vest Tysklands potte tette forsvar i VM 1974 sammen med bl.a. Franz Beckenbauer og Berti Vogts. Paul Breitner var i tillegg kjent som marxist. Han skuffet mange av sine fans da han klippet hår og skjegg mot en anseelig sum penger etter en avtale med et kosmetikk og hårpleiemiddelselskap.

Abel Xavier
Den fargerike Abel Xavier spilte for en rekke klubber i Europa, deriblant Merseyside klubbene Everton og Liverpool. han endte sine fotballdager i Los Angeles Galaxy. Xavier ble dessverre kjent for andre ting enn bare fotball. Han er blant de relativt få fotballspillerne som er tatt i doping. Men han hadde antakelig et av fotballverdenens flotteste skjegg.

Oguchi Onyewu
Aktuell og barsk forsvarsspiller for AC Milan og USA. Spiller i 2010 VM etter 7 mnd skadeavbrekk. Ble skadet i sin første kamp for AC Milan. Har sagt fra seg kontraktsfestet lønn for 2012-2013 sesongen som takk for AC Milan beholdt ham gjennom skadefravær.

Olof Mellberg
En tøffing fra broderfolket. Spilt både i Sverige (Degersfors, AIK), England(Aston Villa), Italia (Juventus) og tilbringer for tiden sin klubbtilværelse i Hellas (Olympiakos). Han fikk litt tvilsom berømmelse da han ble sendt hjem fra landslagssamling i 2006 da han tok en litt fuktig pubtur sammen med Zlatan Ibrahimovic og norgesvennen Christian Wilhelmson. Også kjent for å slåss med Fredrik Ljungberg i garderoben. Altså en tøffing . . . .dvs. man behøver kanskje ikke være så tøff for å slåss med Fredrik ‘H&M modellen’ Ljungberg.

Danny McGrain
Skotsk midstopper med karriere i flere skotske klubber. Spilte fast på Celtic i 17 år. Ble egentlig oppdaget som ungdom av speidere fra Rangers, men klubben ville ikke signere ham fordi trodde han var katolikk. Celtic var ikke så opptatt av det og fikk en ‘fotball-legende’ i McGrain. Han var faktisk protestant. Iflg twitreren Øvind Kvalnes (@okthinker) trente McGrain klubben Arboath i 1992, der 1000-vis av fans anla skjegg og kalte seg ‘McGrains bearded army’. Er idag trener for 2.laget til Celtic.

Billy Ashcroft
Født i Liverpool, men spilte aldri for en Merseyside klubb. Ikke mye å si om ham annet enn at han ble toppscorer i 1983/84 sesongen for FC Twente Enschede. Ashcroft var for en potet å regne. Kunne brukes både i midtforsvaret og som spiss.

. . . . . . .

Sokrates
 . . . .var selvfølgelig aldri midtstopper. Men han har jo tidenes mest berømte fotball skjegg. Sånn skal de se ut – fotballspillere med tæl og finesse.

Og hvis dere ønsker å se VG liste over fotballspillere med skjegg, kan dere klikke her.

-go

One comment

  1. Heather Kemp

    Dette ble god forskning til vennene som reiser til Trondheim på Skjagg og Moustache Konkurannsen på mai… TAKK!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: