… sanger, varme ord og noen eventyr

Vi skriver midten av mars og for mitt vedkommende står en helg på fjellet med gutta for tur. Livet er fullt av bekjentskaper, men de gutta som stiller opp med ‘sanger, varme ord og noen eventyr’ når livet drar seg til, er det lenger mellom. For meg har gutta i vennegjengen ‘Venner for livet’,  med President Jarle Opseth i spissen, vært blant dem som alltid er på plass når sorg og glede må deles. Ikke påtrengende, ikke fraværende – bare tilstede.

Vi er en heldig gjeng med menn i sin beste alder som har holdt sammen og funnet sammen fra tida vi gikk på Adventistkirkens internatskole på Røyse utenfor Hønefoss. Livet siden russetida har tatt oss forskjellige veier til der vi er idag. Vår virkelighet har vært fyllt med jobb og arbeidsledighet; samboerskap, ekteskap og skilsmisser; barn og foreldre; sykdom og helse; oppturer og nedturer. Når gutta møtes på hytta til Petter ved Reinsjøen er det historier om levde liv som deles rundt peisen. Historier som må deles, men som deles helst med denne gjengen.

Tro, tvil og det som er større enn oss selv er tilbakevendende temaer. Gutta har tatt vare barnetroen sin på forskjellige måter. For egen del, kjenner jeg meg igjen i det Henning Kvitnes sier når han hevder at ’troen var en trofast følgesvenn’.

Troen og disse gutta.

-go

Guttær

Jeg er bare en pilgrim på denne veien, guttær
Jeg er bare en pilgrim på denne veien, guttær
Jeg er bare en pilgrim på denne veien, guttær
Og den har aldri vært mitt hjem
 
For denne veien har vært full av høl og humper, guttær
Veien har vært full av høl og humper, guttær
Veien har vært full av høl og humper, guttær
Men troen var en trofast følgesvenn
 
Så kan vi møtes rundt bålet om kvelden
Og dele sanger, varme ord og noen eventyr
Jeg er bare en pilgrim på denne veien, guttær
Og den har aldri vært mitt hjem
  
Så ikke gråt en tåre mer for meg, guttær
Ikke gråt en tåre mer for meg, guttær
Ikke gråt en tåre mer for meg, guttær
For litt lengre ned så får dere se
 
For jeg regner med jeg skal røre ved hans hånd, guttær
Jeg regner med jeg skal røre ved hans hånd, guttær
Ja, jeg regner med jeg skal røre ved hans hånd, guttær
Og jeg legger inn et godt ord hvis jeg kan
 
Orig.tekst & musikk: Steve Earle
Norsk tekst: Henning Kvitnes
Fra albumet: Ut av veggen, 2006

 

4 comments

  1. Tilbaketråkk: Ab imo pectore » Fredagsbirk og dessert med attitude

  2. Tilbaketråkk: Ab imo pectore » Da er det sagt – ingenting blir som før

  3. Tilbaketråkk: Ab imo pectore » Alt man må mestre

  4. Tilbaketråkk: Ab imo pectore » Blir neppe klar for Fredagsbirken ….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: