Gi en mulighet

Vi skriver 1.des og jula er over oss. Her er årets julegavetips: Kjøp en bøffel!

Humanitære organisasjoners alternative julegaver har skapt diskusjon i årets førjulstid. Det hevdes at organisasjonene [Dagsnytt 18, 30.11.09] tåkelegger informasjonen i reklamen og gir inntrykk av at f.eks. Kirkens Nødhjelp FAKTISK kjøper en geit i Afrika, når du kjøper en geit hos dem.

Jeg tar ikke diskusjonen. Gir du penger til norske humanitære organisasjoner skal du være trygg på at pengene brukes forsvarlig, til formålet det annonseres for og i tråd med behovene til dem som mottar hjelpen. Noen ganger er ‘geita’ et symbol på hjelpen som gis, noen ganger kjøpes det faktist en geit. Les det med liten skrift før du kjøper gaven, men ikke la vær å kjøpe gaven!

ADRA Norge tilbyr i år bl.a. bøfler og miljøvennlige ovner. Dette er ikke ‘symbolgaver’. Dette er håndfast hjelp til mennesker som er er fratatt alt i naturkatastrofer eller som står hver dag og lager mat med åpen ild.

Gå til www.gienmulighet.no så får du dekket dine behov for julegaver i år.

-go

One comment

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: